InschrijvenNieuws


Schrijf je hier in voor ons cool viking kamp. Voor leuke spelletjes, coole kamp ervaring, super lekker eten en toffe vrienden!


Inschrijving


Informatie


Omdat het als nieuw lid niet vanzelfsprekend is om meteen op de hoogte te zijn van de gebruikte termen en de gewoontes binnen onze KSA-groep geven we even een kort overzicht:

 • Wat is KSA juist? Hier bestaan meerdere juiste antwoorden voor. Het meest omvattende is een super manier om je op zondag te amuseren, vriendschappen voor het leven te smeden, en telkens opnieuw een beetje thuis komen eigenlijk.

 • We komen iedere zondag samen op het college, tenzij anders vermeld, van 14 tot 17 uur. Dit samenzijn heet een ronde.

 • Een ronde begint normaal gezien met een openingsformatie. Dan staan we per ban van jong naar oud naast elkaar.

 • Bij de openingsformatie wordt kort meegedeeld wat er allemaal op het programma staat. We zingen ook nog even het 'Ja-knapenlied', een oude traditie, en gaan vervolgens van start met de activiteit.

 • In de ‘grotere’ vakantieperiodes tijdens het schooljaar is er normaal geen ronde, tenzij anders vermeld in het programma.

 • We gaan ook ieder jaar op ledenweekend. Voor de sloebers, leeuwkes en jongknapen wordt er een heem (een 'kamphuis') voorzien.

 • Ook de jaarlijkse daguitstap mag niet ontbreken. Deze leidt ons eens naar een speciale en vooral toffe locatie! De trein op richting zee of de zoo. Alles is mogelijk!

 • Iedere zomer gaan we op kamp. Dit is het moment waar iedere KSA’er naar uitkijkt. Tijdens het kamp is er voor vervelen zeker geen tijd! Slapen doen de Sloebers, Leeuwkes en jongknapen of in een heem (als dit ter beschikking is), of in een tent (stiekem is dit veel leuker). De knapen en (jong)hernieuwers slapen steeds in tenten.

 • Het kamp duurt vijf dagen voor de sloebers, zes voor de leeuwkes en voor de andere groepen tien. Op kamp doen we een hele boel toffe activiteiten: bosspelen, weidespelen, waterspelen, zwemmen, ravotten, etc. Als afsluiter maken we een reusachtig kampvuur.

 • Mocht je besloten hebben uw zoon in te schrijven voor de KSA, in de rechterbovenhoek of helemaal beneden de pagina vind je een knop om een inschrijving te starten!
Bondsleider: Leon
De bondsleiding is de eindverantwoordelijke van het algemene reilen en zeilen van onze jeugdbeweging. Zij zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de evenementen, controleren de leiding en houden alles nauwlettend in het oog. Je mag ze dus de grote bazen noemen.

Proost: Priester Alexander
Naast de bondsleider is er de bondsproost die voor meerdere generaties een oogje in het zeil houdt. Vroeger was dat E.H. Jos Jacobs die enkele jaren geleden overleed. Ook de nieuwe proost heeft banden met het Sint-Aloysiuscollege. Priester Alexander Vandaele geeft er immers godsdienst.

Penningmeester: Simon
Simon is een knappe gast die zich fixeert op maar 1 ding, het geld van de KSA met zijn leven te beschermen. Hij gaat ervoor zorgen dat leider Vince geen domme dingen gaat kopen met al het geld op vinted.
Voor al uw financieel advies slechts 1 adres: Simon Barth.

Schakelmannen: Wout Ve en Vince
Met al hun creatieve gedachten en hun typende vingers gaan zij ervoor zorgen dat jullie alle informatie gaan krijgen via de schakel.

Materiaalmannen: Jan
Deze jonkheer gaat ervoorzorgen dat alles netjes blijft. Heb je iets kapot gemaakt en je probeert het te verstoppen? Kijk maar uit je doppen want leider Jan ziet alleman.
Uniformenman: Niko
Wil jij ook zo een cool blauw KSA hemd? Dan moet je bij Niko zijn. Hij gaat ervoor zorgen dat de speelplaats blauw kleurt met alle hemden die hij zal voorzien.

Siteman: Wannes
Wannes zal proberen ervoor te zorgen dat de site altijd helemaal up to date is en er geen enkel foutje te vinden is op onze prachtige website.

Ledenverzekering: Mauro
Alles wat te maken heeft met het inschrijven of verzekeren van uw zoon is de verantwoordelijkheid van Mauro. Ook de verzekeringen op evenementen of van de lokalen/materiaal behoort tot zijn takenpakket.

Locatiemannen: Wout c, Vince en Daan
Een niet te onderschatten functie, met grote verantwoordelijkheden. Het zoeken naar de ideale kamplocatie of weekendplaats. Deze 3 goede vrienden verkennen elk hoekje van België en enkel de beste kampplaatsen geraken door de strenge selectie.

Onze lokalen bevinden zich in het Sint-Aloysiuscollege te Ninove (Weggevoerdenstraat 55, 9400 Ninove). Deze lokalen zijn niet te huur.
Post bestemd voor KSA Sint-Baafs Ninove stuur je best naar de bondsleider:
 • Leon Dehertog: Rendestede 26, 9400 Denderwindeke

Sloebers
6 tot 8 jaar / 1e en 2de leerjaar
De jongste leden van onze beweging noemen we de Sloebers. KSA betekent voor hen spelen, spelen en nog eens spelen. Ze kunnen zich op elke activiteit verwonderen over de nieuwe ervaringen die ze opdoen. Hun levendige fantasie zorgt ervoor dat ze op reis kunnen naar eender waar, met eender wie, om eender welk probleem op te lossen. Leiders zijn tijdens deze reizen hun troost en toeverlaat.
Leeuwkes
8 tot 10 jaar / 3e en 4de leerjaar
De leeuwkes zitten halfweg hun carrière op de lagere school en zijn niet langer de jongste leden van KSA. Het is een enthousiaste bende die geregeld al echt samen kan spelen. De spelletjes worden al wat complexer. Lang stilzitten is niet aan hen besteed, in onze jeugdbeweging kunnen ze bewegen en vanalles uitproberen wat thuis niet kan.
Jongknapen
10 tot 12 jaar / 5e en 6de leerjaar
De jongknapen vinden in KSA vooral actie en spanning. Ze mogen zelf al eens het initiatief nemen om de activiteiten wat op te vullen, al houdt de leiding steeds een oogje in het zeil. Ze zijn de waaghalzen van KSA, die graag in competitie treden met elkaar. In de jeugdbeweging mogen ze echt bij de groep te horen en nieuwe vrienden leren kennen.
Knapen
12 tot 14 jaar/ 1e en 2e middelbaar
De leden van 12 tot 14 jaar heten in KSA de knapen. Ze zijn stilaan 'groot' geworden en mogen de echte wereld gaan verkennen. Ze gebruiken de vrijheid die ze genieten als pubers om op avontuur te trekken. Ook in KSA kunnen ze met vanalles gaan experimenteren. Deze groep avonturiers is al redelijk zelfstandig geworden in al wat ze doen. Aangezien knapen volop zichzelf aan het ontdekken zijn, leidt dit geregeld eens tot kleine crisissen waar de leiders als moderator nodig is. De activiteiten worden al heel wat avontuurlijker en de vriendengroep nog wat hechter.
Jonghernieuwers
14 tot 16 jaar / 3e en 4e middelbaar
KSA wordt voor de jonghernieuwers een ontmoetingsplaats met vrienden. Ze zullen soms willen stilzitten om wat gezellig te babbelen, maar trekken er even graag eens samen op uit om de meest uiteenlopende stunten te beleven. De leiders zetten activiteiten op die een uitdaging vormen voor de leden en hen uitnodigen om samen te werken om hun doel te bereiken. Hierbij wordt al heel wat verantwoordelijkheid doorgespeeld naar de leden zelf en mag de groep geregeld zelf één en ander organiseren. In KSA mogen ze zichzelf zijn, los van de doordeweekse verplichtingen en verwachtingen.
Hernieuwers
16 jaar + / 5e en 6e middelbaar
Eens men 16 is geworden in KSA, komt men bij de hernieuwers terecht. Voor hen worden nog heel wat activiteiten georganiseerd, maar ze leren ook de kneepjes van het leiderschap kennen. Ze zijn actief bezig een eigen identiteit op te bouwen en daarin kan KSA een belangrijke rol spelen. Ze nemen een zeker engagement op binnen de groep en hebben inspraak in de richting die het uit moet. Ze maken plannen en keuzes voor de toekomst en denken na over de maatschappij en hoe die er zou moeten uitzien. Als jongeren kiezen ze ervoor zelf de handen uit de mouwen te steken en een steen(tje) bij te dragen. Daarnaast draait het natuurlijk ook vaak om gewoon in groep plezier maken en je eens uitleven, zonder je al te veel te moeten aantrekken van de eisen van de 'volwassen wereld' (het blijft namelijk nog altijd jeugdbeweging)..

Meer weten? Neem contact met ons op!Programma


Kan je de schakel niet zien? Bekijk hem hier!
LeidingSloebersCard image cap
Wannes De Maeseneer

Siteman


Card image cap
Wout Van Esbroeck

Schakelman


Card image cap
Michiel Saliën

Jeugdraad


LeeuwkesCard image cap
Thomas Bogaert

Designer


Card image cap
Vince Verhoeven

Oversteekman, Schakelman & Locatieman


Card image cap
Daan Bernaert

Locatieman en Oversteekman


JongknapenCard image cap
Wout Cardoen

Locatieman


Card image cap
Leon Dehertog

Hoofdleiding


Card image cap
Dries Hemmerijckx

Mediaman


KnapenCard image cap
Niko Robberechts

Secretaris


Card image cap
Mauro Cartrysse

Digit
JonghernieuwersCard image cap
Jan De Wit

Materiaalman


Card image cap
Simon Barth

Penningmeester

MemoryDownloads

Medische fiche
ledenweekend en kamp


Formulier mutualiteit

Attest nr 281.86Contact


Je kan de leiding contacteren door een mail te sturen naar het e-mailadres leiding@ksaninove.be of het onderstaand contactformulier in te vullen.